Aysar

Aysar

Syrië

Aysar’s vluchtelingenkamp werd een grote modderpoel

Aysar woont in een vluchtelingenkamp in Syrië. Hij herinnert zich dat hun tent door hevige regenval onder water kwam te staan en ze alles moesten achterlaten.

“We sliepen toen het begon te regenen. Onze tent begon te overstromen. Onze kleren waren doorweekt en we hadden het koud. We konden naar een andere tent die niet was overstroomd. Na die nacht was het hele kamp in een grote modderpoel veranderd. Mijn vader kon niet naar de markt om eten voor ons te halen en we zaten een hele week zonder eten.”

Aysar en zijn broertje Azmi
Aysar en zijn broertje Azmi

“Ik hoop in de toekomst dit kamp en deze tent te verlaten, terug te gaan naar mijn geboorteplaats en in veiligheid en vrede te leven. Mijn hele leven bestaat sinds mijn geboorte uit schuilen voor beschietingen, vluchten en leven in tenten.”

Wat doet Save the Children?

Save the Children en haar partnerorganisaties hebben 31 gezondheidsfaciliteiten, waaronder 18 mobiele. We bieden voedingsdiensten, waaronder voeding voor zuigelingen en jonge kinderen, ondersteuning bij borstvoeding en aanvullende voeding. We voeren ook ondervoedingsonderzoeken uit en geven voorlichtingssessies aan moeders en verzorgers. Onze gezondheidsdiensten omvatten algemene gezondheidsbezoeken, het leveren van preventieve gezondheid interventies, waaronder vaccinaties, voor vrouwen en kinderen en bewustmakingssessies voor gezinsplanning. Wij begeleiden ook bevallingen.

1 op de 6 kinderen wereldwijd groeit op in een conflictgebied

Wat we doen

Kinderen in conflictgebieden kunnen geen kant op. Wij zijn er voor ze. Met directe noodhulp en psychosociale hulp zodat ze ook mentaal kunnen herstellen.

Abed, Jemen (11 jaar)

Abed werd geraakt bij een luchtaanval. Hij probeerde bij de plek waar de bom viel te komen, de buurman hield hem tegen. Zijn broers kwamen om bij de aanval.

Dioura, Niger (12 jaar)

Dioura werd aangevallen door gewapende groepen. Dioura’s familie werd gedwongen te vluchten en ergens anders een nieuw leven te beginnen.