Kinderen op de vlucht hebben jou nodig

Er zijn meer dan 40 miljoen kinderen op de vlucht. Noodgedwongen vluchten is levensgevaarlijk en heeft rampzalige gevolgen:

  • Kinderen kunnen gescheiden raken van hun ouders;
  • Het risico om slachtoffer te worden van uitbuiting en mensenhandel is groot;
  • Traumatische ervaringen geven mentale problemen.

Op zoek naar veiligheid hebben zij dringend hulp nodig. Doneer nu, en geef voedsel, schoon water, onderdak en mentale steun aan kinderen op de vlucht!

Save the Children gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.

Save the Children is een door CBF erkend goed doel. Wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Je weet daardoor zeker dat jouw donatie bijdraagt aan een betere wereld. Wij zetten ons onvoorwaardelijk in voor kinderen en zetten donaties altijd in daar waar steun het meest nodig is.

Waarom is jouw gift nodig?

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen – en daarmee de toekomst van onze samenleving – te verbeteren.

En dat is hard nodig: Elke dag zijn er nog steeds miljoenen kinderen afhankelijk van humanitaire hulp. Met jouw eenmalige of structurele bijdrage kunnen wij voeding, medische zorg, water, onderwijs en bescherming geven aan kinderen wereldwijd. Help jij ook mee?

Feiten & cijfers
  • 1 op de 6 kinderen wereldwijd groeit op in een conflictgebied. Dit zijn meer dan 450 miljoen kinderen;
  • De gevaren voor kinderen die opgroeien in conflictgebieden zijn enorm: Elke dag worden naar schatting 65 serieuze kinderrechten geschonden;
  • Er zijn meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd gedwongen op de vlucht – waaronder 40 miljoen kinderen;
  • In 2021, vluchtte bijna driekwart van de kinderen naar Europa zónder ouders of verzorgers.

De cijfers liegen er niet om. Meer hulp is dringend nodig. Met jouw bijdrage steun je kinderen die alles zijn verloren.

Over Save the Children

Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld. We geven kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen hen tegen honger, misbruik, verwaarlozing en uitbuiting. Dit doen wij al sinds 1919.

Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling, en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.