1 op de 6 kinderen groeit op in een oorlogsgebied. Deze kinderen betalen een hoge rekening voor de plek waar ze geboren zijn: ze lopen groot gevaar om te worden vermoord, verminkt, verkracht of geronseld als kind soldaat. De gevolgen van oorlogen voor kinderen zijn desastreus: ze gaan niet naar school en groeien op met geweld als enige referentiekader. In het belang van deze kinderen - en de toekomst van onze samenleving - moet er alles aan gedaan worden om hen te beschermen. 

Save the Children beschermt kinderen in oorlogsgebieden. Met concrete noodhulp, maar ook door overheden ter verantwoording te roepen voor de schending van de rechten van kinderen. 

Op dit moment gaat onze speciale aandacht uit naar de kinderen in Douma, Syrië. Op zaterdag 7 april kregen we berichten van onze lokale collega’s over vermeende gifgasaanvallen. Onze medewerkers vertellen over kinderen die in hun armen stikken en stuiptrekken. Ze kunnen vaak niet meer doen dan kinderen en ouders troosten, want medische zorg is amper mogelijk.

Een aanval op kinderen mag niet ongestraft blijven en er moet ogenblikkelijk humanitaire hulp worden toegelaten om de slachtoffers medische zorg te geven.

Blijf niet langs de zijlijn staan, terwijl kinderen gebombardeerd worden in hun school, ziekenhuisbed of eigen huis. 

Steun Save the Children in de oproep aan wereldleiders om kinderen in oorlogsgebieden te beschermen.

Ik steun deze oproep!

Geslacht is niet ingevuld.
Voornaam is niet ingevuld.
Tussenvoegsel is niet ingevuld.
Achternaam is niet ingevuld.
E-mail is niet ingevuld.
Telefoon is niet ingevuld.
ik wil email van Save the Children ontvangen is niet ingevuld.